Primăria Capitalei: Activitatea RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică

Avarie la RADET
Avarie la RADET

Activitatea RADET nu rămâne în aer. Primăria Capitalei a transmis, miercuri că, după intrarea în faliment a RADET, întreagă activitate a societăţii va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică.

Asta cu toate că instanța a anulat hotărârile de înființare a companiilor municipale. Recent, Prefectura București a atacat în instanță toate actele subsecvente hotărârilor de înființare a companiilor municipale – desființate deja de judecători – referitoare la majorarea capitalului social, rectificare bugetară, sau aprobarea planurilor tarifare. Toate aceste hotărâri sunt suspendate de drept după deschiderea dosarului, iar activitatea companiilor municipale vizate ar trebui să fie acum blocată.

Primarul general îi asigură pe bucureşteni că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi.

„Îi asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţîi furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să ii anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operato”, a declarat, miercuri, primarul general Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populaţie.

”Nouă companie va prelua toate aceste servicii şi va continuă investiţiile în modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administraţiile anterioare”, a mai spus Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ