A început votul în Diaspora pentru turul doi

Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019, turul doi a început, prima secţie deschisă fiind cea din Auckland, Noua Zeelandă. Românii sunt chemați din nou la urne,pentru a alege președintele României, dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Românii din străinătate au din nou trei zile la dispoziţie pentru a-şi exprima opţiunea la urne: vineri, sâmbătă şi duminică. Pentru românii din Diaspora au fost organizate 835 de secţii de votare, care sunt deschise astfel: vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Cele mai multe secţii de votare pentru români sunt în Spania – 143. În Madrid, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat organizarea a nouă secţii de votare.

În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român.

În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 72.

Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP.

Lista completă a secțiilor din diaspora, precum și o hartă interactivă a acestora, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, anul acesta, românii din străinătate au avut posibilitatea de a vota prin corespondenţă.

La primul tur de scrutin, de pe 8 până pe 10 noiembrie, peste 650.000 de români au votat la urne, iar aproape 25.200, prin corespondenţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.