A început campania electorală pentru alegerile europarlamentare. 13 partide şi trei independenţi intră în cursă

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început sâmbătă şi se va încheia în 25 mai. În cursa electorală sunt înscrişi trei candidaţi independenţi şi 13 partide şi alianţe.

Pe 25 mai, la ora 7.00, campania electorală se va încheia, iar cei peste 18.949.141 de alegători vor fi chemaţi la urne pe 26 mai.

În ţară sunt organizate 1.269 de secţii de vot, în timp ce românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secţii deschise în afara ţării.

A început campania electorală pentru alegerile europarlamentare

În timpul campaniei electorale primarii asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, prevede legislaţia.

Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă.

Toţi competitorii electorali au fost obligaţi de lege să elimine bannerele şi materialele publicitare utilizate în activitatea de promovare până vineri, la ora 24.00, altfel ei vor fi sancţionaţi. În cazul în care aceste materiale vor exista în spaţiul public în campania electorală, se vor putea depune sesizări la birourile electorale judeţene, iar de eliminarea lor se vor ocupa organele de poliţie sau primarii.

În timpul campaniei electorale sunt permise numai afişele cu dimensiunile prevăzute de Legea 334 şi în locurile speciale de afişaj electoral, dispuse prin decizia primarului, alte materiale de propagandă fiind interzise.

Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi afişelor electorale amplasate legal, potrivit Biroului Electoral Central (BEC). În unităţile administrativ-teritoriale unde Poliţia locală nu a fost constituită integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate legal este asigurată de organele de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne.

După data încheierii campaniei electorale, este obligatorie numai îndepărtarea materialelor electorale de orice tip din şi de pe clădirea sediului secţiei de votare. Conform deciziei BEC, îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe clădirea sediului secţiei de votare se dispune de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi se realizează prin persoanele desemnate de primar în acest scop.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.