A fost deblocat proiectul Laserului de la Măgurele

proiectul Laserului de la Măgurele, Laserul de la Măgurele e în pericol
Laserul de la Măgurele e în faza finală de execuție

Proiectul laserului de la Măgurele va intra în faza finală. Cel puțin așa a promis ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, în urma unei întâlniri cu o delegație condusă de Alexandru Cumpănașu, Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Subiectul întânirii, care a avut loc marți, a fost tocmai stadiul implementării proiectulului de importanță națională și mondială, Laserul de la Măgurele.

În urma discuțiilor, s-au identificat soluții pentru asigurarea continuității și pentru finalizarea Laserului de la Măgurele, inclusiv achiziționarea echipamentelor necesare componentei gamma.

Astfel, Ministrul Cercetării și Inovării și-a asumat față de reprezentanții tuturor entităților relevante din domeniul cercetării reunite sub umbrela CNMR, realizarea și semnarea unui Act Adițional de prelungire a contractului de finanțare pentru ELI – NP (Laserul de la Măgurele) prin care se asigură prelungirea perioadei de implementare până în anul 2022 a proiectului cu finanțare europeană, conform calendarului de activități și a graficului de rambursare.

Odată cu semnarea Actului Adițional, Laserul de la Măgurele intră în linie dreaptă pentru a fi finalizat. Din partea Ministerului Cercetării au participat alături de Ministrul Nicolae Hurduc, directorii principalelor direcții implicate în implementarea proiectului iar din partea CNMR au participat alături de Președintele CNMR Alexandru Cumpănașu, organizații și lideri CNMR importanți.

„Consider întâlnirea a fost un succes pentru România, prin identificarea soluțiilor deblocării și asigurării continuității celui mai cunoscut proiect internațional al României: Laserul de la Măgurele. Apreciez pozitiv atitudinea ministrului cercetării, ministrului fondurilor europene și a tuturor participanților de astăzi care au contribuit la găsirea acestor soluții. Nicolae Hurduc și reprezentanții MCI au dovedit astfel receptivitate și deschidere pentru a prezerva acest proiect atât de important pentru România și întreaga lume. CNMR prin entitățile membre și care reprezintă beneficiarii sistemului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare va continua dialogul cu Ministrul Cercetării cu privire la asigurarea finanțării atât pentru beneficiarii publici cât și pentru cei privați. În acest sens a fost stabilită o nouă întâlnire în cursul săptămânii viitoare cu ministrul cercetării” a declarat Alexandru Cumpănașu Președintele CNMR.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*