A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech va sosi luni în România

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi în România luni, 18 ianuarie.

Dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, anunță autoritățile.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță. Ele vor fi transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cum vor fi distribuite dozele

Cele 87.750 de noi doze vor fi distribuite astfel:

Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze
Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Acest lucru se va realiza pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Când a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare

În 15 ianuarie în România a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Ea este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro și adresa de email contact@vaccinare-covid.gov.ro se actualizează. Astfel se permite continuarea procesului de programare pentru categoriile care se încadrează în etapa curenta, potrivit digi24.ro.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here