8 județe fără niciun elev infectat cu coronavirus, printre care Brăila, Sibiu și Tulcea

Elev . Sursa Foto: Free-Photos/Pixabay.com
Elev FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Ministerul Educației anunță că sunt 8 județe unde nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor. Este vorba de Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii”, se spune în comunicatul transmis.

În perioada 8-11 februarie au fost confirmați cu Covid 244 de elevi și 329 de angajați din sistem. De asemenea, a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic. Menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, a mai transmis Ministerul Educației.

Primul elev infectat cu coronavirus, confirmat la o școală din Capitală
Primul caz de infectare în rândul elevilor a fost confirmat marți. Este vorba de un copil de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei. În clasă, cursurile se vor face online timp de 14 zile, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Elevii au început școala de luni, 8 februarie, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Florin Cîțu a transmis un mesaj părinților și profesorilor. El le-a cerut luarea de măsuri imediate dacă observă posibile simptome de Covid. „Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here