Arestări de răsunet în Dâmbovița. Doi proxeneți reținuți de polițişti, legături cu un temuta grupare ” Ghenosu”

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia RomanaDoi membri ai unei grupări de trafic de persoane şi proxenetism destructurate în 2018 au fost prinşi de poliţişti în Dâmboviţa, în urma a două perchezitii efectuate de structura DIICOT. . Gruparea ducea tinere pentru a practica prostituţia în Irlanda, Finlanda şi Emiratele Arabe Unite. Cei doi suspecţi, reţinuţi pentru 24 de ore, se ocupau de aducerea în ţară a profitului infracţiona

”La data de 5 mai 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au efectuat două percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa. Ele au fost efectuate la membrii unei grupări destructurate în cursul anului 2018. Au fost depistaţi doi membrii ai grupării. De 53 şi 58 de ani. Ei ar fi sprijinit activitatea infracţională a liderului şi a membrilor din eşalonul superior. Mai ales prin aducerea în ţară a profitului infracţional obţinut de grupare pe teritoriul Irlandei prin proxenetism, trafic de persoane, şantaj. Lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor şi alte infracţiuni cu violenţă”, a transmis, miercuri, Poliţia Romănă. Acțiunea de amploarea a avut loc pe parcursul zilelor de 5 și 6 mai, la Târgoviște, în urma acesteia doi bărbați fiind reținuți. Unul dintre aceștia fiind patronul unui cunoscut local din oraș, aflat în zona denumită „Centrul Vechi”, de la Târgoviște. 

Cei doi suspecţi reţinuţi pentru 24 de ore.

Au fost ridicaţi bani, documente, înscrisuri, telefoane mobile. Dar şi o armă tip airsoft, cei doi suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În anul 2018, poliţişti şi procurori DIICOT au realizat 6 acţiuni operative succesive în vederea destructurării unei grupări infracţionale.

În perioada 2016 – 2018, gruparea ar fi organizat recrutarea, găzduirea, transportarea şi facilitarea practicării prostituţiei de mai multe persoane de sex feminin în Irlanda, Finlanda şi Emiratele Arabe Unite. Modul de operare includea folosirea website-urilor de escortă care facilitează legătura dintre clienţi şi tinerele cărora li s-a organizat practicarea prostituţiei.

„La data de 05.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților T.C.O. și B.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la proxenetism, spălare a banilor și complicitate la spălare a banilor.

În cauză s-a stabilit că, în cursul lunii august 2016, în municipiul Târgoviște, inculpații au aderat și sprijinit grupul infracțional organizat coordonat de inculpatul G.F.N., constituit în luna aprilie 2016, în scopul comiterii unor infracțiuni de proxenetism și spălare de bani.
S-a reținut faptul că, sub coordonarea inculpatului G.F.N., membrii grupării infracționale au determinat mai multe persoane de sex feminin să practice prostituția în Irlanda, Finlanda și Emiratele Arabe Unite, le-au înlesnit acestora activitatea de prostituție în țările mai sus menționate și au obținut sume importante de bani de pe urma practicării prostituției pe care le-au transferat în conturi bancare și prin intermediul serviciilor de transfer rapid de numerar, pentru disimularea originii ilicite a banilor.
Totodată, în perioada 23.08.2016 – 26.08.2016, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, identificând contul bancar, în euro, aparținând inculpatului B.V. și intermediind relația acestuia cu membrii grupării infracționale prin punerea la dispoziția acestora a datelor contului bancar, inculpatul T.C.O. l-a ajutat pe inculpatul G.F.N. să primească suma de 25.000 de euro, obținută din activități de proxenetism, în Irlanda, și să disimuleze originea ilicită a acestei sume de bani prin transferarea acesteia din contul bancar al inculpatei G.E.A.
La data de 06.05.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat două percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate mai multe înscrisuri bancare, un pistol de tip airsoft și sumele de 2740 USD și 550 de euro.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Târgoviște și a luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.”

16 persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, şantaj,. Dar si lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor .

A fost emis un mandat de arestare în lipsa pe numele liderului grupării. Mandat de arestare căruia Marea Britanie i-a dat curs la sfârşitul anului 2019.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here