70 de persoane evacuate după o deratizare la parterul unui bloc, din Timișoara. Oamenii au făcut noapte albă

Alertă într-un bloc din Timișoara. 70 de persoane, între care 12 copii, au fost evacuate marți seara dintr-un bloc din Timișoara pentru din cauză că în imobil s-a simțit un miros suspect. În clădire a avut loc o o acțiune de deratizare la subsol, unde funcționează o cofetărie. Specialiștii ISU Timiș au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial din Timișoara unde s-a făcut dezinsecția.


Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat de urgență 112. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş”, au precizat reprezentanții ISU Timiş.

Ministerul Sănătății a ordonat o anchetă în cazul blocului evacuat din cauza unui miros puternic.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că anunțat că va vorbi cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului pentru a interveni.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here