Pui de urs loviți mortal de un tren

Pui de urși loviți de tren

Doi pui de urs au sfârşit tragic după ce au fost loviţi de tren. S-a întâmplat în zona podului de pe Valea Gârbea, comuna Lunca de Sus, județul Harghita. Animalele veniseră în zonă în căutare de hrană și au fost suprinse de tren. În urma impactului nu au mai avut nicio șansă de supraviețuire.

Autoritățile din Harghita spun că un medic veterinar a ajuns la fața locului, dar nu a mai putut face nimic pentru salvarea animalelor. Un echipaj de jandarmi a fost trimis la faţa locului pentru asigurarea perimetrului.

Urs lăsat să agonizeze 18 ore

În utima perioadă, apar tot mai multe accidente cu urși. În urmă cu câteva zile, un urs a fost grav rănit de o mașină în județul Harghita, și a fost lăsat să agonizeze 18 ore în stradă. Veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant.

Din cauza lipsei de reacție, ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a demis din funcție pe prefect de Harghita.

O altă ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu. Accidentul a avut loc în comuna Ghindaru din judeţul Mureş. Şoferul care a lovit ursul era din Miercurea Nirajului şi se întorcea acasă de la Cluj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.