Iohannis a anunțat că susține alegerea primarilor în două tururi

Iohannis a anuntat ca sustine alegerea primarilor in doua tururi
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că este pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece astfel comunităţile au o şansă reală să aleagă cea mai bună persoană pentru funcţie.

„Eu, personal, m-am mai exprimat în această chestiune şi pot să vă spun foarte franc, eu sunt pentru alegerea primarilor în două tururi. Este, evident, nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, aici, dar dacă ar fi după opţiunea mea, eu aş merge clar pe două tururi, fiindcă aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Pe 16 octombrie, Senatul a respins propunerea legislativă a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu întruneşte majoritatea de voturi. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional pentru iniţiativa legislativă.

Preşedintele Klaus Iohannis se află sâmbătă în judeţul Bistriţa-Năsăud în cadrul turneului electoral pe care îl desfăşoară pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ