Victor Ponta vrea reunificarea stângii

Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, că nu va fi niciodată anti-PSD, dar nici nu poate să susţină ”gravele greşeli şi derapaje ale unor lideri lipsiţi de educaţie şi viziune” şi speră că ”PSD să se schimbe în bine şi să îşi găsească lideri total diferiţi de cei actuali”.

Ponta afirmă că, în cinci ani, mulţi votanţi de stânga au fost dezamăgiţi şi doar jumătate dintre cei care au votat în primul tur al alegerilor din 2014 au mai votat în 2019. ”Obiectivul principal pentru o viitoare stânga unită şi modernă este să înţeleagă de ce i-a pierdut pe aceşti oameni”, a scris Ponta pe Facebook.

”În România este nevoie de politici de stânga – însă moderne, progresiste, pro dezvoltare, pro educaţie şi pro sănătate! Nu voi fi niciodată anti PSD, dar nu voi accepta să tac şi să susţin gravele greşeli şi derapaje ale unor lideri lipsiţi de educaţie şi viziune, care nu au absolut nimic în comun cu problemele şi aşteptările oamenilor! Din acest motiv am construit ProRomania – că un proiect cu adevărat modern şi orientat spre viitor! Şi sper ca şi PSD să se schimbe în bine şi să îşi găsească lideri total diferiţi de cei actuali – care să reprezinte o alternativă la o Putere de dreapta care va proceda exact că în 2010-2011!”, a scris, marţi, pe Facebook, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, în 5 ani, ”foarte mulţi votanţi de centru stânga au fost dezamăgiţi (aproape jumătate dintre cei care au votat în primul tur în 2014 au mai votat în 2019)”.

”Obiectivul principal pentru o viitoare stânga unită şi modernă este să înţeleagă de ce i-a pierdut pe aceşti oameni – să îi recâştige printr-o schimbare adevărată (nu de formă) şi să înceapă să vorbească cu noile generaţii care sunt deschise ideilor progresiste şi moderne (dar nu în formă prezentată acum de PSD) – să înţeleagă problema profundă a românilor din Diaspora şi din Vestul ţării cu modul în care PSD a fost condus şi a acţionat după 2016! Îmi amintesc că în Decembrie 2009 ne aflăm într-o situaţie asemănătoare au urmat câţiva ani grei dar necesari şi aşa s-a construit anul 2012!”, a mai scris Ponta.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.