Traian Băsescu dezvăluie strategia PSD după căderea Guvernului

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, susţine că PSD nu ”capitulează uşor” şi crede că va boicota instalarea noului guvern.

”Acum marea problemă e pentru doamna Dăncilă ce şanse mai are după căderea Guvernului. Depinde cum abordează politic eşecul moţiunii. Pentru că, dacă dă semnalul că a fost înfrântă, nu numai ea, tot PSD-ul, probabil va obţine un 8-9 la sută. Nu cred, însă, că PSD-ul este un partid care capitulează uşor”, a declarat Traian Băsescu la România TV, duminică seară.

Întrebat dacă este de părere că PSD va încerca să blocheze formarea unui nou guvern, Băsescu a răspuns afirmativ.

”Categoric da. Vorbesc ca un om care a făcut multă politică. Dacă vor vota trecerea guvernului în ideea că vor realiza aceaşi ispravă ca la alegerile trecute, când au cedat guvernarea, s-a instalat domnul Cioloş şi după un an de guvernare Cioloş au avut 46 la sută, se înşeală, nu e acelaşi film”, a declarat Băsescu.

Fostul şef al statului crede, de asemenea, că nici Pro România, partidul condus de Victor Ponta, nu va vota primul guvern.

”Cred că şi dacă au promis, nu se vor ţine de promisiune, nu vor lăsa să treacă primul guvern. Nu cred că Ponta va vota primul guvern. dacă votează noul guvern, PSD şi Ponta, primul lucru pe care îl va face noul guvern este vot în două tururi. În acel moment PSD şi Ponta au pierdut toată susţinerea teritoriului. Ponta are primari care s-au lipit de Pro România, deci amândoi vor fi într-o dificultate majoră şi nu vor avea sprijinul administraţiei locale pesediste”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu mai spune că PSD şi-a făcut ”socoteala” pentru ca Viorica Dăncilă să rămână pe funcţia de premier până la alegerile prezidenţiale, chiar dacă interimar.

”PSD exact aşa a procedat în 2009 când a plecat de la guvernare, a lăsat guvernul Boc în 8 miniştri din 16 şi a trântit guvernul de câte ori a fost nevoie. Dacă vor să aibă un rezultat cât de cât onorabil la prezidenţiale cred că şi-au făcut socoteala ca Dăncilă să fie în funcţie la prezidenţiale, în funcţie interimară, desigur”, a mai spus fostul preşedinte.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@new

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.