Dezvăluire! Cine a condus la căderea Guvernului Dăncilă, potrivit lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că PSD este cel care a ”trântit”, de fapt, Guvenrul Dăncilă, prin aripa Victor Ponta.

”De fapt, guvernul a fost trântit de PSD, aripa Ponta, care provine integră din PSD. A avut un rol determinant, cum, la fel, putem sune că cele 17 voturi ale PMP-ului au fost cruciale pentru ca guvernul să cadă”, a spus Traian Băsescu, vineri, la Digi 24.

Traian Băsescu: „Decizia ALDE de a ieși de la guvernare a fost decisivă”

Traian Băsescu afirmă că un alt factor care a dus la căderea guvernului îl reprezintă decizia ALDE de a ieşi de la guvernare.

El a apreciat că Viorica Dăncilă ”nu are nicio vină că este în situaţia asta (…)„A stat femeia în scaun acolo, să le ţină guvernarea, iar acum e vinovata numărul unu”, a spus Băsescu.

El a afirmat că, ”în mod absolut neechitabil”, cei din PSD reproşează Vioricăi Dăncilă eşecul.

În realitate, cel care i-a îngropat are numele Victor Viorel Ponta. El a rupt din partid când nu a mai fost preşdinte, el a votat împotrivă şi, paradoxal, şansa PSD-ului este să pună cuţitele jos şi să găsească o soluţie între grupările din PSD, altfel nu au nicio şansă, nu la prezidenţiale, la legislative. (…) S-ar face de tot râsul dacă ar forţa-o pe Dănicilă să renunţe la candidatură şi să-l susţină pe candidatul lui Ponta. Abordarea e de un ridicol total, arată lipsă de minimă inteligenţă. Aşa ceva depăşeşte nişte limite în care nişte partide pot juca, nu este fezabilă o asemenea idee. În schimb, este fezabil la domnul Ponta să se ducă la PSD şi să spună: «îmi pare rău, am greşit, hai să ne unim să refacme PSD-ul». Pentru că de-asta a căzut PSD-ul, datorită fracturii pe care generat-o Ponta”, a mai spus fostul şef al statului. Acesta a apreciat că PSD are nevoie de Ponta ”ca de aer”, arătând că, dacă PSD şi Pro România s-ar alia, ”foarte greu ar fi de conceput un guvern liberal”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a catalogat-o pe Viorica Dăncilă drept ”un om politic experimentat, nu suficient de inteligent însă să gestioneze toate jocurile”. Traian Băsescu acuză, de asemenea, ”o presiune incredibilă” asupra parlamentarilor PMP. El spune că au existat ameninţări la adresa unor parlamentari ”direct de la PSD”, care ar fi ameninţat că afectează afacerile soţului unei femei parlamentar sau că o concediază pe soţia unui parlamentar de la PMP.

„Au recurs la cele mai murdare forme de presiuni asupra oamenilor PMP-ului, plus o propagandă publică”, a declarat Băsescu.

Acesta a spus că este „o modalitate absolut ticăloasă de a încerca să-ţi menţii voturile”
„Asemenea mizerii arată că PSD-ul a rămas tot ce a fost înainte, nu reuşeşte să fie un partid evoluat, un partid european”, a mai spus Băsescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.