Mihai Fifor: Noi nu avem informaţii legate de o eventuală respingere a domnului Nica

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, marţi seară, că PSD nu deţine informaţii potrivit cărora candidatura lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european ar fi fost respinsă. Fifor consideră că nu există ”niciun motiv pentru care ar putea fi respins”, dar spune că, dacă prin absurd candidatura acestuia va fi respinsă – deşi urmează o procedură – se va face altă propunere. Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins şi a doua propunere a României pentru postul de comisar european.

Ursula von der Leyen refuză cooptarea lui Dan Nica în echipa executivului european, a confirmat pentru Digi24 Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Europarlamentarul Siegfried Mureşan susţine, marţi, pe Facebook, că preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ”nu va accepta niciun candidat pentru poziţia de comisar din partea unui guvern aflat în plină procedură de demitere”.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, marţi seară, că PSD nu deţine informaţii potrivit cărora candidatura lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european ar fi fost respinsă.

”Noi nu avem informaţii legate de o eventuală respingere a  a domnului Nica. Am vorbit ceva mai devreme cu domnia sa, evident, pe o cu totul altă temă. Dar era relaxat şi am înţeles că urmează să fie o procedură, dar nicidecum că ar fi vorba de o respingere. Nu văd de ce ne-am face griji în momentul  de faţă. Dan Nica este un europarlamentar cu foarte multă experienţă, un om foarte respectat în grupul S&D şi  în opinia mea, are şanse reale să obţină această numire din partea comisarului”, a declarat, marţi seară, Mihai Fifor.

”Dan Nica nu a fost respins”

Secretarul general al PSD consideră că nu există motive de respingere a candidaturii lui Dan Nica.
”Dan Nica nu a fost respins, nu văd niciun motiv pentru care ar putea fi respins şi ar trebui să ne gândim la o altă impostază. (…) Presupunând, prin absurd, că Dan Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă”, a mai spus Fifor.

Acesta a explicat că a mai fost votată încă o propunere în Comitetul Executiv al PSD.

”Există şi o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere aprobată de CEx. Suntem în grafica exactă, aşa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins”, a mai spus Fifor.

Dăncilă a declarat săptămâna trecută, după CEx, că a avut o discuţie cu preşedintele CE despre propunerile de comisar pe care urmează să le facă România, iar Dan Nica rămâne propunere, fiind o persoană respectată. De asemenea, a anunţat că va fi propusă şi o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE.

Guvernul a transmis luni nominalizarea lui Dan Nica pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Nina Andreevna a declarat pentru Digi 24 că scrisoarea transmisă de Guvernul român ”conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

Dan Nica a fost nominalizat după ce Rovana Plumb nu a fost acceptată din cauza problemelor de compatibilitate.

Propunerea de rezervă anunţată de Guvern este Gabriela Ciot, secretar de stat ân MAE.

Întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot pentru acest post, Viorica Dăncilă afirma, în urmă cu o săptămână: ”Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de România a fost o preşedinţie de succes. Dar am avut nevoie şi de persoane care să reprezinte preşedinţia rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al preşedinţiei rotative, a fost Gabriela Ciot. Este un om care cunoaste foarte bine modul de lucru în instituţiile europene şi pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaşte lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima opţiune este Dan Nica”.

viewscnt

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.