Dăncilă a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniștri interimari

Premierul Viorica Dăncilă a decis să-i trimită noi propuneri de interimari președintelui Klaus Iohannis.Astfel, Dăncilă îl va propune pe Gabriel Leș, ministru al Apărării, să preia interimar și Ministerul de Interne.

 De asemenea, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării, va prelua și interimatul la Justiție.

Totodată, Eugen Teodorovici va fi propus să preia interimatul portofoliului de vicepremier pe probleme economice, în timp ce Nicolae Hurduc este propus să preia Ministerul Educației.

Curtea Constituţională (CCR) a publicat miercuri motivarea deciziei prin care îl obligă pe preşedintele Iohannis să îi numească de îndată pe Niculae Bădălău, Ioan Deneş şi Radu Oprea în fruntea ministerelor Energiei, Apelor, respectiv Mediului de Afaceri. În plus, şeful statului trebuie să o revoce „de îndată” pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Interimatele celor trei nu pot depăşi 45 de zile, conform Constituţiei. În acest interval, premierul trebuie să vină în Parlament pentru a primi un nou vot de validare. În cazul în care PSD nu strânge 233 de voturi (majoritate absolută).

Cei trei urmează să-i înlocuiască interimar în funcţie pe miniştrii Anton Anton, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, care au demisionat după ce conducerea ALDE a decis  retragerea de la guvernare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.