Fifor: Suspendarea candidaturii Rovanei Plumb nu e un eșec

Fifor îl acuză pe Iohannis că a plătit oameni să facă plângeri la Facebook împotriva celor care îl critică
sursa foto: Google

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că în cazul Rovanei Plumb este vorba despre o procedură suspendată şi trebuie aşteptat pentru a vedea ce se va comunica în mod oficial. „Dar de ce ziceţi că este un eşec, este o procedură suspendată, aşteptăm să vedem ce comunică în mod oficial Comisia (…) Am înţeles că până în momentul de faţă nimeni nu a reuşit să formuleze ceva concret împotriva Rovanei Plumb, se pare că este mai mult o chestiune de neconcordanţă între legislaţia ţării şi ceea ce se întâmplă la Parlamentul European”, a spus el.

Întrebat cum se explică eşecul Rovanei Plumb la Comisia Europeană, Fifor a replicat: „Dar de ce ziceţi că este un eşec, este o procedură suspendată, aşteptăm să vedem ce comunică în mod oficial Comisia”.

„Eu înţeleg că săptămâna viitoare va avea loc o nouă audiere. Am înţeles că până în momentul de faţă nimeni nu a reuşit să formuleze ceva concret împotriva Rovanei Plumb, se pare că este mai mult o chestiune de neconcordanţă între legislaţia ţării şi ceea ce se întâmplă la Parlamentul European. Rovana Plumb a arătat în faţa comisiei în care a fost audiată care sunt documentele, s-a probat cu documente… aşteptăm să vedem ce se întâmpla mai departe. Ce vreau să subliniez este însă că am văzut din nou, cu toată tristeţea, cum nu reuşim să fim uniţi nici acasă, nici în afara ţării atunci când e vorba de interesele României”, a continuat Fifor.

El a spus că nu are niciun motiv să nu creadă în succesul Rovanei Plumb.

„Repet, nimeni n-a putut formula ceva împotriva Rovanei Plumb”, a adăugat Fifor.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Liderul PNL Ludovic Orban consideră că propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de ruşine în Europa şi cere premierului să nu mai facă nicio altă nominalizare fără consultarea şi fără acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi fără ca persoana nominalizată săfie audiată în Parlament.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a afirmat, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că a avertizat că aceasta este un candidat vulnerabil şi că doar “neconflictuala” marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El consideră că toţi candidaţii cu probleme de integritate trebuie înlocuiţi.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că încăpăţânarea premierului Viorica Dăncilă de a menţine candidatura Rovanei Plumb „a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei”. El îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României.

„Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig”, a mai spus Barna.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă „un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României”, şi că „avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă”. El îi cere imperativ premierului „să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.