Gabriela Firea: În ciuda dificultăţilor financiare, nu voi opri plăţile pentru copii şi fertilizare in vitro

Capitală, Gabriela Firea
foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, marţi, pe Facebook, că nu vor fi oprite plăţile lunare pentru programele derulate de Primărie pentru copii, adulții cu dizabilităâi, gravide și fertilizare in vitro,  chiar dacă municipalitatea trece printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar.

„În ciuda zvonurilor alarmiste si a dificultatilor financiare, NU voi opri plățile lunare pentru copiii si adulții cu dizabilități, gravide, copii nou-născuti, fertilizare in vitro, tineri casatoriti, consultatii stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violentei domestice etc. În ultimii trei ani, 140.000 de bucureşteni au beneficiat de sprijin financiar în valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială, Centrul pentru Tineret și Centrul pentru Seniori.174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro O șansă pentru cuplurile infertile derulat prin ASSMB. Până în prezent, au fost depuse și aprobate 1544 de dosare în cadrul FIV 1 și FIV 2”, a scris Firea, pe Facebook .

Firea: Deși nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în sănătatea bucureștenilor

Primarul municipiului București spune că a avut o întâlnire de lucru cu toti coordonatorii programelor sociale și de sănătate, pentru a verifica stadiul programelor și pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile soluții pentru eventualele probleme apărute în derularea acestora.

„Pe lângă marile proiecte de infrastructură, am inițiat, încă din primii ani de mandat, o categorie aparte de investiții: investițiile în oameni, mai ales cei aflați în situații speciale. Fie că este vorba despre stimulente pentru categorii sociale defavorizate, fie de sume alocate pentru programe de prevenție medicală sau tratamente mai greu accesibile, am acordat o mare atenție fiecărui caz în parte, pentru că există bucureșteni pentru care accesul la o viață mai bună depinde în mare măsură de sprijinul pe care îl poate acorda Primăria Capitalei, în numele comunității pe care o deservim. Vom continua să acordăm astfel de stimulente, care ating obiective importante pentru aceste categorii de populație. Deși nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în plan social și în sănătatea bucureștenilor, sunt programe și proiecte de succes, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni”, a mai precizat Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.