Ce i-au răspuns liderii partidelor lui Dăncilă în legătură cu propunerea de semnare a unui pact politic

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilăiorica Dăncilă demisionează de la șefia PSD

Pactul propus vineri de premierul Dăncilă tuturor partidelor politice din România a stârnit deja reacții, liderul ProRomânia , Victor Ponta, declarând că ar fi de acord să îl susțină în timp ce principalele  partidele au susținut că nu vor semna un asemenea acord. 

Liderul PSD, Viorica Dăncilă a scris, vineri seară, pe Facebook, că partidele şi candidaţii se ceartă, negociază şi ”eşuează lamentabil în faţa românilor”, întrucât niciun pact propus până acum nu propune bunăstarea românilor.

”Propun partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor”, a scris Dăncilă, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

PNL nu va semna pactul propus de PSD

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că nicio măsură a Guvernului Dăncilă nu a fost ţintită pe fond pentru bunăstarea românilor. ”După trei ani de zile de secătuit România premierul ne propune pact pentru bunăstare?”, a scris Turcan pe Facebook. Deputatul PNL susţine că PSD a ”semnat deja un pact pentru bunăstarea clientelei politice, a pilelor şi beizadelelor”. Liderul deputaţilor liberali susţine că ”e o sfidare fără margini pentru orice om de bun simţ care a văzut ani la rând cum agenda guvernamentală a fost acaparată de persoane cu probleme penale, cum decizii una după alta au fost împotriva românilor”.

”Doamna Dăncilă să vină la vot în Parlament şi la vot printre oameni. Acolo va primi cel mai clar şi usturător răspuns: să plece acasă!”, a mai scris Turcan.

Președintele ALDE , Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri seară , la o emisiune televizată, că pactul national propus de premierul Dăncilă pentru bunăstarea românilor nu este altceva decât un ” gest politic”

Eugen Tomac , liderul PMP, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă trebuie să înţeleagă faptul că singurul lucru pe care îl poate face PSD pentru bunăstarea românilor este să treacă în opoziţie. El a precizat că pactul la care aderă PMP este „România viitorului fără PSD la putere”.

„Dăncilă trebuie sa înţeleagă ca singurul lucru bun pe care îl poate spune şi propune în această perioadă este intrarea în opoziţie a PSD. Bunăstarea românilor o va putea aduce un Guvern care va fi capabil din prima zi să le comunice românilor că este în stare să construiască autostrăzi, să pună pe picioare sistemul de sănătate şi să investească în educaţie pentru a combate analfabetismul funcţional şi da o perspectiva de viitor sigură tuturor copiilor din aceasta ţara”, a afirmat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX. Nici liderii USR Plus nu au precizat că vor sustine pactul propus de premierul  Dăncilă . Dan Barna, liderul USR Plus , a scris pe facebook:”

Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă,

Am luat act de propunerea pe care ne-ați adresat-o în spațiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor.Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact. Dumneavoastră și Partidul Social Democrat ar trebui să dovediți responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent. Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern. Alianța USR-PLUS își propune să guverneze respectând toate legile țării. Bunăstarea romanilor trebuie să crească, nu să scadă. Însă bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptățile din sistem și înlăturând acele forțe politice care le-au creat. Ăsta e angajamentul nostru. Pactul nostru este cu cetățenii!”.

 ProRomania este de acord cu pactul propus de Dăncilă

Liderul ProRomania, Victor Ponta, anunţă că va propune colegilor să semneze şi să susţină Pactul Naţional propus de Viorica Dăncilă şi că ia în serios propunerea, deşi documentul apare ca fiind trimis de “Liviu Dragnea – Cabinet Preşedinte”. El mai subliniază că salariile si pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite ”tocmai din cauza politicilor neprofesioniste şi corupte promovate de Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea şi echipa lor”.

 ”În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea Doamnei Viorică Dăncilă propunerea de a semna “Pactul Naţional pentru Bunăstarea Romanilor” . Deşi mailul apare că fiind trimis de “Liviu Dragnea-Cabinet Presedinte”-am luat foarte în serios propunerea pentru că subiectul este foarte serios! Vreau să anunţ faptul că voi propune colegilor mei să semnăm şi susţinem acest Pact National”, anuntă Ponta, prezentând motivele unei astfel de decizii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.