Desemnarea Rovanei Plumb drept comisar european, între laude și critici

Rovana Plumb afirmă că nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ea îi mulţumeşte în mod deosebit premierului Viorica Dăncilă.

„Este o nominalizare care mă onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ca om politic şi cetăţean care face parte din generaţia care a lucrat şi lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană. Îi mulţumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susţinerea acordată. Îi mulţumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulţumesc doamnei Preşedinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, afirmă Rovana Plumb, într-o declaraţie remisă de Biroul de presă al PSD.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României. Ursula von der Leyen a anunţat numele comisarilor europeni desemnaţi, iar marţi va anunţa şi portofoliile propuse pentru aceştia.

USR Plus şi PNL se opun propunerii PSD

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european. „Atenţionăm Guvernul PSD că prin insistenţa de a o susţine pe Rovana Plumb îşi bate joc de această demnitate publică europeană şi, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR PLUS. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi a atras atenţia că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă.” Doamna Rovana Plumb este în momentul de faţă acceptată pentru a intra la negocieri, audieri şi vot în Parlament pe funcţia de comisar european. Există în momentul de faţă numeroase suspiciuni privind îndeplinirea criteriilor de către dna Rovana Plumb pentru ocuparea funcţiei de comisar european. Mai există suspiciuni şi pentru alţi comisari europeni. Noi considerăm că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă. De asemenea, votul în PE şi în comisii este şi va fi foarte strâns. Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă riscă foarte mult interesul României prin susţinerea dnei Rovana Plumb”, a declarat Raluca Turcan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.