Dan Barna: Nu vrem un guvern de strânsură

Preşedinte USR, Dan Barna, a afirmat, duminică seara că partidul pe care îl conduce este gata să intre la guvernare în momentul când va fi o majoritate parlamentară care să susţină reformele pe care vrea să le realizeze, pentru că în prezent varianta ar fi să simuleze intrarea într-un guvern de strânsură, din care să facă parte şi oamnenii lui Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, care în ultimii trei ani au susţinut PSD, însă un astfel de guvern nu va putea face nicio reformă.

Dan Barna a declarat că, în momentul în care va exista o majoritate parlamentară care să susţină reformele pe care USR vrea să le facă, atunci partidul pe care îl conduce va intra la guvernare.
“Alianţa USR-PLUS vrea să facă aceste reforme şi suntem gata să intrăm să guvernăm în momentul în care avem o majoritate parlamentară care să susţină aceste reforme. Responsabilitate înseamnă să îţi asumi să schimbi România, nu să intri într-un guvern care nu poate să aibă nicio soluţie reală de schimbarea a ţării, pentru că astăzi un guvern pe actuala majoritate parlamentară este un guvern care ar trebui să fie alcătuit şi din domnul Tăriceanu, şi din domnul Ponta, şi din cei din spatele lor, oamenii care au fost alături de PSD şi de Liviu Dragnea în aceşti trei ani în care România a fost scoasă din Europa. În momentul în care avem o majoritate parlamentară care să susţină aceste reforme, în ziua doi intrăm la guvernare şi ne asumăm acest lucru”, a spus liderul USR.
Dan Barna crede că o majoritate parlamentară nu poate fi făcută cu oamenii care au dus România pe marginea prăpastiei şi cu oameni care de 30 de ani schimbă eticheta pe sigle de partid.
“Majoritatea parlamentară poate fi negociată, doar că această majoritate parlamentară nu poate fi făcută în mod realist cu oamenii care au dus România la marginea prăpastiei şi cu oameni care de 30 de ani doar schimbă eticheta pe sigle pe partid, vedem acum că domnul Tăriceanu din susţinător PSD e acum opoziţia. Cât de ridicol poate să fie lucrul acesta şi vedem a opta, a noua oară când Tăriceanu şi ALDE trădează şi se mută într-o altă barcă. Lucrurile acestea sunt foarte pragmatice şi foarte realiste”, a explicat preşedintele USR.
Dan Barna a precizat că USR poate simula responsabilitatea intrând într-un guvern de strânsură, dar nu va putea face nicio reformă.
“Putem să simulăm responsabilitatea intrând într-un guvern de strânsură, care s-ar putea construi, dar care nu poate să facă nicio reformă. Nu asta ne dorim, ne dorim ca aceste reforme să se întâmple şi de aceea soluţia despre care vorbim şi vorbim în mod consecvent este aceea a alegerilor anticipate, în care ne întoarcem la popor, obţinem un vot care va arăta cum îşi doresc astăzi românii să fie structura Parlamentului”, a mai afirmat Barna.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.