Dan Barna: Școlile profesionale, o soluție pentru calificarea forței de muncă

Liderul USR Plus, Dan Barna , a declarat la Galați că România se confruntă cu o criză a forței de muncă specializate , școlile profesionale fiind una din soluțiile pentru formarea de specialiști. 

După ce a vizitat o unitate din industria metalurgică din Brăila și Șantierul Naval Damen din Galați, Dan Barna a declarat că este nevoie de forță de muncă calificată .

„Șantierul naval Damen din Galați este unul dintre exemplele că se poate că o industrie strategică să facă performanță la cel mai înalt nivel și la noi în țară.  Nu doar în șantierul naval, ci și în alte companii vizitate de-a lungul acestor zile, cei cu care am discutat mi-au vorbit despre lipsa forței de muncă calificată în România, găsesc cu greu tineri pe care să-i poată formă și include pe piața muncii ulterior. Atât la Damen, cât și la o companie din industria metalurgică din Brăila, angajatorii investesc în învățământul dual și susțîn formarea profesională a tinerilor în domeniile de referință. Am convingerea că școlile profesionale pot produce specialiștii de care România are tot mai multă nevoie dacă se face legătura între învățământul profesional și industria țării. Școlile profesionale au fost ignorate complet. În doar trei ani de guvernare PSD-ALDE am avut șapte miniștri la Educație, iar rezultatul arată multă incompetență, ignoranță și un total dispreț față de nevoile elevilor și ale studenților, iar de orientare profesională nici nu mai poate fi vorba. O conducere și o guvernare USR PLUS va susține introducerea parcursului profesional prin care formarea elevilor din învățământul profesional să poată fi făcută și în cadrul firmelor private de profil. Dacă economia funcționează astăzi, lucrul acesta li se datorează antreprenorilor și celor care susțîn economia prin propriile investiții în educația tinerilor. Încă un exemplu că vechea clasă politică și-a terminat combustibilul. Cred că România poate fi o țară în care să ne găsim fericirea dacă la conducere avem oameni competenți „, a declarat Dan Barna .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.