Mii de pești, morți în apropiere de Galați

Peștii care trăiau într-o baltă formată natural, prin revărsarea Siretului, au murit din cauza scăderii nivelului apei ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile.

O baltă formată prin revărsarea râului Siret, la ieșirea din Galați a atras în această dimineață atenția mai multor persoane care au observat mii de pești, care fie zăceau morți în mâl, fie abia se mai mișcau. Nivelul apei a scăzut atât de mult în ultima perioadă, încât peștii nu mai au avut apă în care să înoate.

„Ca să salvăm acei pești, trebuie să facem întâi o notificare către ANPA, după care trebuie un aviz din partea celor de acolo și invitat un inspector ANPA pentru a putea deversa peștele pe cursurile naturale pe care noi le gestionăm”, a declarat Adrian Alexandru, directorul AJVPS Galați.

Obținerea acestor avize presupune foarte mult timp .

„Din păcate, în România, acest vid legislativ ne împiedică să facem lucruri pe care am putea să le facem voluntar și nu numai noi gestionarii de cursuri naturale de ape, ci și pescarii”, a mai spus Adrian Alexandru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.