Reguli noi pentru inspectorii ANPC:fără barbă lungă și fără pantaloni scurți, fără decolteu și fără fuste provocatoare

Reguli noi pentru inspectorii ANPC

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a întocmit un regulament intern prin care instituie o serie de reguli în ceea ce privește conduita angajaților. Pe scurt, aceștia trebuie să se îmbrace decent, să nu aibă accesorii extravagante și să respecte regulile de igienă personală

Conform ordinului emis săptămâna aceasta de președintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, inspectorii care fac muncă de teren trebuie să aibă un comportament decent și un aspect îngrijit. Nu sunt acceptate hainele de plajă, de tip sport sau cu mesaje radicale.

„Ţinuta inacceptabilă include pantaloni scurţi, tăiaţi sau colanţi, sandale gen papuci de plajă, pălării sau şepci, cămăşi ieşite din pantaloni sau descheiate, haine mulate indecent, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bancă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane sau imagini, inclusiv creaturi groteşti. Nu vor fi permise articolele de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”, precizează ANPC.

Bărbații vor avea în mod obligatoriu cămașă, nu vor purta haine în culori stridente și nu au dreptul cu încălțăminte sport. De asemenea, nu sunt permise accesoriile și bijuteriile, cu excepția verighetei, dar nici părul și barba peste lungimea medie.

„Ţinuta bărbaţilor va fi alcătuită obligatoriu din cămaşă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru şi pantaloni uni care trebuie să fie drepţi, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri. Încălţămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălţăminte în stil sport (teneşi, bascheţi, adidaşi) şi sandale. Haina de toamnă/iarnă nu va conţine accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică. Bărbaţilor le este interzisă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta. Aspectul facial şi capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaţilor purtarea părului şi a bărbii de o lungime peste medie”, mai scrie în ordinul semnat de șeful ANPC.

În cazul femeilor, nu sunt permise hainele mulate, cu decolteu, cu paiete și sclipici, dar nici machiajul și manichiura stridente sau bijuteriile extravagante.

În ordin mai scrie că angajații ANPC trebuie să respecte regulile de igienă personală și că nu au dreptul să primească daruri sau favoruri, pentru ei sau pentru familiile lor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.