Nicușor Constantinescu, condamnat la încă zece ani de închisoare. Decăderea Baronului de Constanța

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, astăzi, la 10 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Fostul Baron de Constanța mai are și alte dosare și riscă să stea peste un deceniu la închisoare, chiar dacă va fi eliberat condiționat.

Sentința a fost pronunțată de magistrații ÎCCJ. Procurorii au dovedit că el a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța. La prima pronunțare, Constantinescu a primit o sentință de 15 ani.

Nicușor Constantinescu execută în prezent o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța mai are şi alte condamnări în prima instanță și alte dosare în care este judecat pe fond.

Ascensiunea lui Nicușor

Nicușor Constantinescu a absolvit Institutul de Marină Civilă Constanța, acolo unde s-a împrietenit cu Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, cu care avea să întemeieze imperiul Conpress Holding. La începutul anilor 1990 cei trei au înființat publicația Contrast.[1] Ulterior cei trei s-au extins în turism, cumpărând hotelul Flora din Mamaia.

În anul 2000 a obținut un mandat de consilier local ca independent, iar în 2004 a devenit consilier județean PSD, fiind votat apoi președinte de consiliu județean timp de 3 mandate.

Decăderea Baronului

În data de 24 aprilie 2015 a fost suspendat din funcția de președinte executiv al PSD Constanța în urma problemelor din justiție.

La data de 29 iunie 2016 curtea de apel din Constanța l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu, la data faptelor președinte al consiliului județean Constanța, la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.[3] Sentința de condamnare la 5 ani de închisoare a fost confirmată de ÎCCJ.

În momentul de faţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa se află închis la penitenciarul Poarta Albă unde ispăşeşte încă o condamnare de 5 ani în dosarul Centrului Militare. Problemele baronului de Constanţa nu se termină aici. Pe rolul instanţelor se află în diferite stadii câteva dosare penale în care este acuzat de abuz în serviciu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.