DNA verifică votul din diaspora

Parlamentul încearcă să facă pace cu diaspora

DNA anunţă că a primit de la Parchetul General, 42 de plângeri privind nereguli la exercitarea dreptului de vot în diaspora la alegerile din 26 mai, fiind deschis în acest sens un dosar penal.

„La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii din afara graniţelor ţării la alegerile pentru Parlamentul European şi la Referendumul desfăşurate la data de 26 mai 2019. Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, se arată într-o informare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a primit mai multe plângeri referitoare la desfăşurarea votului la alegerile europarlamentare de pe 26 mai din diaspora, iar procurorii au decis conexarea acestora şi trimiterea dosarului la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), structura centrală, pentru competentă soluţionare.

Şi organizaţia PNL Diaspora a depus la Parchetul General, un denunţ penal la adresa ministrului de Externe Teodor Meleşcanu din cauza problemelor care au fost în secţiile de votare din străinătate la alegerile europarlamentare.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.