Secţia Specială (SS) cere Inaltei Curţi să redeschidă un dosar în care e vizat un judecător din CSM

Secţia Specială vrea să redeschidă un dosar în care e vizat un judecător din CSM

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), denumită şi Secţia Specială, cere judecătorilor Inaltei Curţi să redeschidă o anchetă închisă în 2018, în care este vizat, printre alţii, şi judecătorul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Solicitarea este semnată de şeful Secţiei Speciale, Gheorghe Stan, şi a fost depusă pe 28 mai, având termen de judecată pe 6 iunie.

Cererea îi vizeaza pe judecatorul Bogdan Mateescu, pe tatăl acestuia, Mihai Mateescu (PNL), care este primar din anul 2000 în Băile Govora (Vâlcea) şi pe Marin Adranel Cotescu, senator PNL în legislatura 2012-2016.

„Rămân adeptul desfiinţării SIIJ”

Magistratul Bogdan Mateescu a declarat pentru Ziare.com că nu vrea să faca comentarii legate de procesul deschis de Secţia Speciala. „Nu am încălcat legea în viaţa mea, cererea SIIJ mi se pare surprinzătoare şi îngrijorătoare. Rămân adeptul desfiintării SIIJ, nu interferez în niciun mod cu parcursul procesului, aştept hotărârea ICCJ pe care o voi respecta în orice condiţii”, a declarat judecătorul Bogdan Mateescu pentru ziare.com

Mateescu face parte din grupul minoritar al judecatorilor din CSM, care i se opune presedintelui Lia Savonea. Cel mai recent exemplu de disputa a avut loc chiar ieri, cand Sectia de judecatori a decis, in ciuda opozitiei lui Bogdan Mateescu, ca un magistrat condamnat pentru ca a condus beat poate ramane pe functie la Curtea de Apel Bucuresti.

În plus, Bogdan Mateescu a avut mai multe luari de pozitie in care critica deciziile ex-ministrului Tudorel Toader sau modificarile aduse Legilor Justiţiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.