Patru ani de închisoare după ce a intermediat o notă secretă despre Teldrum

Patru ani închisoare după ce a intermediat o notă secretă despre Teldrum

Patru ani de închisoare după ce a intermediat o notă secretă despre Teldrum, atât a primit de la instanța supremă fostul secretar de stat Valentin Preda. 

Fostul secretar de stat în ministerul Transporturilor, Valentin Preda, a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare, în timp ce ”cârtița” fostul ofițer DNA Dan Emil Manolachi a fost condamnat la 8 ani închisoare, decizia fiind definitivă.

În același dosar au mai primit condamnări Elena Simona Hulubariu a primit 2 ani cu suspendare, Tudor Bohâlțeanu 2 ani și 6 luni cu executare, Cătălin Radu 2 ani și 6 luni cu executare, Andrei Ștefan Caunii 3 ani și 6 luni cu executare, Mihaela Octavia Vasile 3 ani cu suspendare, Marius Irofte 3 luni cu suspendare. Geanina Lavinia Cazan a fost achitată.

”Dispune luarea, față de inculpatul Radu Cătălin, a măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 1.123.762,40 lei. Ia măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului Radu Cătălin, până la concurența sumei de 1.123.762,40 lei supusă confiscării speciale. În baza art. 404, alin. 4, lit. c din Codul de procedură penală, ridică măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând părţii responsabile civilmente S.C. Vertivi Management S.R.L. (fostă S.C. „Novensys Corporation” S.R.L.), precum și asupra unui număr de 435 părți sociale deținute de inculpatul Caunii Andrei-Ștefan la această societate”, se mai arată în decizia instanței supreme.

Ajutat de un ofițer corupt

În iunie 2014, Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie în DNA, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda privind organizarea unui flagrant de către procurori.

Valentin Preda a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi cerut mită 200.000 de euro pentru a urgenta încheierea unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei între CNADNR şi o firmă, în 28 noiembrie 2012.

Dan Emil Manolachi este acuzat, la rândul lui, că, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, care urma să realizeze un flagrant pentru trafic de influenţă, l-a informat pe Valentin Preda să nu se întâlnească cu Tudor Gabriel Bohâlţeanu, inculpat şi el în dosar, care ar fi urmat să îi dea 50.000 de euro. Manolachi a divulgat astfel acţiunea organizată de DNA. Banii urmau să ajungă la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecată şi ea în dosar.

Mai mult, spun anchetatorii, Dan Emil Manolachi a fotografiat documente ce conţineau informaţii considerate secret de stat – nivel strict secret şi le-a pus la dispoziţia lui Preda, care intenţiona să le trimită unei persoane vizate de cercetările din acel dosar penal. Potrivit unor surse judiciare, Manolachi ar fi fotografiat o notă secretă a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum. Pentru aceste „servicii”, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor urma să îl ajute pe Manolachi să îşi angajeze o rudă în cadrul Serviciului Judeţean Constanţa- Arhivele Naţionale şi să obţină o funcţie de conducere în cadrul IPJ Constanţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.