Se caută ambulanțieri la Corabia, dar nu se găsesc. Foștii angajați sunt cercetați

ambulanțieri la Corabia

Zece candidaţi din cei 18 înscriși pentru ocuparea temporară a unor posturi de ambulanţieri la Corabia au reuşit să treacă de proba scrisă şi vor susţine proba de interviu a concursului, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt. 

Instituţia a scos la concurs, pentru a fi ocupate temporar până la revenirea titularilor, 13 posturi de şofer de autosanitară la substaţia Corabia, unde 13 ambulanţieri sunt inculpaţi într-un dosar de sustragere de combustibil din autosanitare şi au interdicţie de a-şi exercita profesia timp de 60 de zile, începând din 3 decembrie 2018.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi uz de fals, în formă continuată, iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar faţă de 13 dintre aceştia”, potrivit Parchetului Corabia.

Anchetatorii mai spuneau că, în actul de inculpare s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada 2015-2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii.

Pentru cele 13 posturi de ambulanţieri ce pot fi ocupate pe o durată determinată de timp s-au înscris la concurs 18 candidaţi, dintre care doi au fost respinşi la evaluarea dosarelor deoarece nu întruneau condiţiile, iar 16 au susţinut proba scrisă.

10 dintre candidaţi au obţinut cel puţin 50 de puncte şi au fost declaraţi admişi, iar 6 candidaţi au obţinut mai puţin de 50 de puncte şi au fost respinşi. Proba de interviu a concursului se va desfăşura vineri.

Până la ocuparea temporară a posturilor, în condiţiile în care peste două treimi dintre ambulanţierii din Corabia au interdicţie de a-şi exercita profesia, pentru asigurarea continuităţii activităţii acestei substaţii de ambulanţă au fost deplasaţi la Corabia conducători auto de la substaţiile Caracal, Slatina şi Drăgăneşti-Olt.

Mai mulţi ambulanţieri şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să-şi exercite profesia timp de 60 de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.