4,2 milioane de pasageri pe aeroporturile bucureştene în prima jumătate a anului, în creştere cu 13%

Demisia lui Dan Baciu

pasageriAeroporturile Bucureștiului au fost tranzitate în primul semestru de 4,217 milioane de pasageri, în creștere cu 12,58% faţă de aceeași perioadă din 2014, a anunţat luni Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

În primele șase luni ale anului, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu s-a consemnat un trafic aerian de 4.217.213 pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.215.314 de pasageri și 46.426 mișcări de aeronave.

„Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european”, subliniază CNAB. De asemenea, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2015, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Anul trecut, cele două aeroporturi ale Capitalei — Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu — au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mișcări aeronave (aterizări și decolări) ridicându-se la 102.048. Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair și Air Baltic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.