30 septembrie, ultima zi de plată fără penalități a taxelor și impozitelor locale

Contribuabilii – persoane fizice și juridice – mai au la dispoziție doar de trei zile pentru plata fără penalități a taxelor și impozitelor datorate bugetului local.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență.

Pentru plata taxelor și impozitelor locale în condiții civilizate, primarul sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a pus la dispoziția locuitorilor sectorului mai multe sisteme de plată moderne.

Astfel, contribuabilii persoane fizice şi juridice din sectorul 2 pot plăti la orice oră din zi și din noapte, taxele și impozitele locale aferente semestrului II 2017, până la termenul limită – 30 septembrie 2017.

Sistemele moderne de încasare a taxelor și impozitelor locale în sectorul 2 sunt:

  • Plata online, cu card-ul bancar, prin sistemul propriu de plăți electronice la adresa www.impozitelocale2.ro;
  • Plata online, cu card-ul bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți la adresa www.ghiseul.ro;
  • Plata cu card-ul bancar prin POS la sediile direcției din bd. Gării Obor nr. 10, bd. Gării Obor nr. 14  și str. Glinka nr.7;
  • Plata prin bănci cu ordin de plată sau utilizând sistemele electronice de plăți ale acestora (internet banking, home banking etc.);
  • Plata în numerar, prin cele 83 de ghișee informatizate ale oficiilor poștale situate pe raza municipiului București;
  • Plata prin mandat poștal;
  • Plata prin intermediul serviciului Westaco Express, implementat în 154 de stații de benzină OMV din București și din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ