20 de autobuze hibrid, pe străzile din orașul Galați. Investiție de aproape 7 milioane de euro

sursa: Primăria Galați

20 de autobuze de tipul hibrid circulă pe străzile din orașul Galați. Este vorba despre o investiție a Primăriei în valoare de 34 de milioane de lei. Autobuzele au fost comandate anul trecut și au fost livrate în mai multe tranșe în ultimele trei luni.

„Am susținut din primul moment că gălățenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi și moderne, după ce în trecut s-au cumpărat autobuze second-hand. Iar astăzi vorbim de aproape 100 de mijloace de transport noi aflate în flota Transurb. Este vorba practic de 17 troleibuze, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 și 20 autobuze hibrid. Este pentru prima dată când gălățenii circulă cu autobuze hibrid. În urmă cu puțin timp a sosit și ultimul autobuz hibrid din lotul celor 20 achiziționate care va intra în circulație după procedurile de înmatriculare, celelalte fiind deja pe trasee. Și nu ne oprim aici. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani gălățenii vor circula și cu tramvaie de ultimă generație”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Noile autobuze au 12 metri lungime, trei uşi, o capacitate de transport de minimum 90 călători, podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS şi instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform fișei tehnice, autobuzele au motoare diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.