Bilanțul potopului: 16 comune din județul Galați , afectate de inundații

Potrivit ultimului bilanț al Prefecturii Galați, ploile torențiale au făcut prăpăd în județul Galați. În total, au fost afectate 16 comune și au fost inundate sute de case.

Cele mai însemnate pagube s-au înregistrat la Corod ( 120 de case, 130 de anexe gospodărești și 10 hectare de culturi inundate), Cavadinești (250 de hectare de teren arabil inundate), Suceveni ( 30 de curți și șase hectare de teren arabil inundate). Probleme au fost și în localitățile: Bălăbănești, Bereşti Meria, Drăguşeni, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Matca, Tecuci, Munteni, Bereşti, Rădeşti, Schela și Şendreni.

”Au fost constituite și se află deja în teren trei comisii de constatare și evaluare a pagubelor înregistrate la locuințe (la Corod, Rădești, Negrilești, Ivești, Liești, Matca), două comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră (la Vânători, Tulucești, Cavadinești, Rădești, Bălășești, Drăgușeni, Poiana, Țepu, Negrilești, Cerțești, Matca, Valea Mărului, Frumușița) și două comisii de evaluare a pagubelor generale din agricultură”. (Prefectura Galați)

Județul Galați se află în continuare sub avertizarea Cod portocaliu hidrologic pe râul Bârlad și pârâul Corozel și Cod galben pe fluviul Dunărea. Există în continuare pericolul unor viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din aceste bazine  hidrografice, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Administrația Națională de Meteorologie atenționează că, începând de astăzi, de la ora 10.00 și până pe 7 iunie, ora 23.00,  instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

inundatii galati 4

LĂSAȚI UN MESAJ