Oprescu a mimat informarea bucureștenilor, cheltuind zeci de mii de euro cu o firmă fără niciun angajat

Sorin oprescu
Sorin Oprescu a țncălcat legea și atunci când a angajat casele de avocatură

Inspectorii Curții de Conturi au început să descopere cât de „eficient” au fost cheltuiți banii din vistieria Capitalei pentru informarea bucureștenilor: s-au tipărit broșuri care nu se știe cum au fost împărțite oamenilor și anuare care ar fi fost tipărite și distribuite de o firmă fantomă.

Astfel, Municipalitatea a achitat 223.421 de lei, reprezentând servicii de editare și distribuire a broșurilor informative și distribuirea lor, dar și servicii de editare a unui anuar care să arate bucureștenilor ce activitate are edilul-șef și angajații Primăriei Capitalei. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, obținut de cetățeanul.net, Municipalitatea a decontat 99.000 de lei firmei Upcom Trade SRL fără a întocmi actele cum trebuie. Persoanele responsabile: directorul executiv al Direcției Relații Publice, Mirela Ercuță, și șeful Dispeceratului de Comunicare Audiențe, Camelia Elena Brânzea.

„Semnarea facturilor de către persoanele sus menționate s-a făcut în baza unor documente întocmite necorespunzător…Încheierea celor două contracte s-a făcut la propunerea persoanelor mai sus menționate”, se arată în raportul Curții.

Culmea este că societatea nu are niciun angajat, potrivit informațiilor afișate pe www.mfinante.ro

Caiet de sarcini cu dedicație din partea lui Oprescu

Potrivit inspectorilor, lansarea achiziției a coincis cu ziua întocmirii caietului de sarcini, iar în documentația care a stat la baza achiziției nu se precizează nimic de obligațiile privind modul de distribuire a broșurilor, firma întocmind ulterior un raport de distribuire care nu a fost semnat de vreun reprezentant al Primăriei Capitalei.

Un alt contract păgubos a fost cel parafat cu o firmă care are un angajat, potrivit datelor afișate pe www.mfinante.ro: Stratego International SRL. Firma a fost angajată de Municipalitate să publice 75.000 de buletine informative despre activitatea Primăriei, numite Anuar Bucureștean.

Semnarea facturilor s-a făcut fără verificarea sumelor datorate. Încheierea acestui contract s-a făcut la recomandarea directorilor Departamentului Relații Publice și a Direcției Generale de Operațiuni. Documentele au fost plătite după ce facturile au fost avizate de șeful Serviciului Logistic și Voluntariat pentru Situații de Urgență, Theo Cori Pencea, iar pentru Bun de Plată a semnat șeful Serviciului Dispecerat Comunicare Audiență, Camelia Elena Brânzea.

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.