13 morminte jefuite într-o singură noapte, în Dâmbovița. Hoții au luat bani și bijuterii din cavoul unui copil

Morminte jefuite in Dambovita. Sursa foto: Digi24
Morminte jefuite in Dambovita. Sursa foto: Digi24

Trei bărbați au jefuit, într-o singură noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune din Dâmbovița. Ei au furat 14.000 de lei și bijuterii din aur, fiind reținuți de polițiști. Aceștia vor fi trimiși în judecată pentru profanare de morminte.

Cei 3 hoți au vandalizat cavoul unui copil de doi ani, înmormântat luna trecută în cimitirul din comuna Petrești.

 „Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”, a spus tatăl copilului decedat.

 „Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”, a povestit mama copilului decedat.

Hoții operau rapid

În aceeași seară, cei 3 hoți au jefuit 13 cavouri, cu morți înmormântați recent.
După ce deschideau mormintele cu o rangă, furau obiectele de valoare din coșciugurile morților, potrivit digi24.ro.

 „Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”, a mai povestit tatăl copilului decedat.

Hoții operau în toată țara, la pont. Ei au fost reținuți în urmă cu câteva zile.

„Aceștia au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi  profanat șase morminte din localitatea Huedin”, a precizat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Cei trei bărbați au fost prezentați magistraților, care au decis arestarea acestora pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de profanare de morminte și furt calificat și riscă 5 ani de închisoare. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.