11 cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19

Este anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Galați, după ce 11 cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19. Persoanele infectate lucrau în diferite secții ale spitalului gălățean. Toți sunt internați în spitale COVID și primesc tratament.

Potrivit conducerii spitalului, este vorba de un medic rezident, opt asistente și două îngrijitoare. Cadrele medicale respective lucrau pe secțiile Cardiologie, Urologie, Oncologie și Unitatea de Primiri Urgențe. Conducerea spitalului a decis restricţionarea internărilor, în secţiile de Cardiologie şi Chirurgie generală 2.

Direcția de Sănătate Publică Galați și conducerea spitalului au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili de unde au contactat virusul și care sunt contacții direcți ai persoanelor infectate.

În următoarele zile, în funcție de decizia medicului epidemiolog, vor fi testate toate cadrele medicale din aceste secții, au anunțat reprezentanții spitalului.

De asemenea, toți pacienții care ajung la Spitalul Județean Galați sunt testați la internare.

Până la această dată, în județul Galați au fost înregistrate 917 cazuri de COVID-19, din care 582 de persoane au fost declarate vindecate și 89 au decedat. S-au efectuat aproape 10.000 de teste pentru depistarea virusului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here