Ce condiţii trebuie să îndeplinească farmaciile pentru vaccinare

Foto: vaccin antigripal
Foto: vaccin antigripal

Preşedintele Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat marți că farmaciile care ar urma să intre în circuitul pentru vaccinare ar trebuie să îndeplinească o serile de condiţii.

Întrebat în ce condiţii ar urma să aibă loc imunizarea în farmacii, Valeriu Gheorghiţă a declarat că acestea trebuie să respecte normele pe care le vor respecta şi cabinetele medicilor de familie.

Condiţii

„În primul rând, de a avea dreptul de liberă practică, de a avea posibilitatea de a asigura intervenţia în caz de reacţie anafilactică, de a oferi posibilitatea de prim ajutor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că farmaciile care ar urma să efectueze vaccinarea trebuie, de asemenea, să respecte condiţiile de păstrare a serului şi un spaţiu suficient unde cei vaccinaţi să poată aştepta cele 15 minute după inocularea serului.

CITEŞTE ŞI: Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinul anti-COVID-19: Nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă

„Sunt condiţii care se regăsesc în cabinetul de medicină de familie, nu sunt condiţii excepţionale”, a adăugat el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.