100 de angajaţi ai REBU au protestat în faţa Primăriei Sectorului 4, pentru că au rămas fără locuri de muncă

Peste o sută de angajaţi ai REBU au protestat miercuri în faţa Primăriei Sectorului 4, din cauza faptului că şi-au pierdut locurile de muncă după ce a fost reziliat contractul între Primărie şi firma de salubritate.

“Noi am avut un director care ne-a furat, care ne-a furat firma de salubritate. A expirat contractul în data de 11 (aprilie- n.r.) şi noi am rămas liberi de contract, nu mai avem locuri de muncă. Am venit în faţa primăriei să cerem locuri de muncă. Şi am aflat că domnul primar a zis că o să ne ofere un loc de muncă sigur. Directorul ne-a spus că nu mai are contract şi că să ne căutăm fiecare de muncă. Ne-a anunţat de pe o zi pe alta. Noi nu mai avem nici lideri de sindicat pentru că ei şi-au luat opt salarii, şi-au făcut buzunarele mari şi ne-au abandonat că dacă aveam un sindicat, nu mai ieşeam în stradă. Este o veste foarte tristă”, a explicat pentru Mediafax Valentin Dobre, unul dintre angajaţi.

Din faţa Primăriei Sectorului 4, protestatarii au pornit spre sediul Administraţiei Domeniului Public, unde, au spus ei, li s-a promis că vor fi angajaţi. “De 18 ani muncim, cel puţin eu, şi vrem să ne dea de muncă, nu vrem şomaj, nu vrem altceva. Eu am muncit la mătură, pe stradă, 18 ani. Ne-a anunţat că nu o sa mai muncim, ne-a ţinut în preaviz şi acum urmează să ne angajeze la ADP. Suntem vreo 1.500 de oameni”, a explicat un alt angajat.

Săptămâna trecută, cu câteva zile înaintea expirării contractului, firma de salubritate REBU a fost acuzată că nu a mai colectat gunoiul şi a ridicat fără a înapoia aproape 1.600 de pubele. Potrivit autorităţilor locale, în prezent se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate care să se ocupe în Sectorul 4 de ridicarea gunoiului, transportul acestuia şi de deszăpezire pe timpul iernii. Iar până la desemnarea unui nou operator de saluburitate, operaţiunile de colectare şi transport a deşeurilor vor fi asigurate de ADP Sector 4.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat joi că Primăria a dat în judecată pentru înşelăciune REBU, compania care colecta deşeul menajer şi îl transporta la groapa de gunoi, pentru că firma nu a mai ridicat gunoiul, încălcând astfel prevederile legale.

REBU a transmis, printr-un comunicat de presă, că a colectat gunoaiele, până pe 10 aprilie, inclusiv, deşeurile menajere pentru bucureştenii care locuiesc în această zonă, conform contractului avut cu primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ