1.500 de bucureșteni vor beneficia de teste gratuite pentru depistarea cancerului colorectal

1500 de bucureșteni vor beneficia de teste gratuite pentru depistarea cancerului colorectal

„Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viaţă”, un program de screening pentru cancerul colorectal va fi derulat din 16 septembrie în București. În cadrul acestui program, 1.500 de persoane aflate în grupa de risc (persoane cu vârste peste 55 de ani) vor beneficia gratuit de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal.

Potrivit organizatorilor, înscrierile vor începe luni, 16 septembrie, începând cu ora 9.00, la Biroul de Relaţii cu Publicul al centrului din strada Ion Filitti nr. 8, sector 3, Bucureşti. Beneficiarii trebuie să aibă vârsta minimă de 55 de ani şi domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

În cadrul programului, vor fi efectuate testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse la laboratoarele specializate din cadrul Centrului Medical Neolife. În cazul existenței unor suspiciuni, persoanele vor fi direcţionate către medicii specialişti în vederea efectuării unei endoscopii sau colonoscopii şi a analizelor anatomo-patologice.

În funcţie de rezultatele programului, Primăria Capitalei şi Centrul Medical Neolife iau în calcul posibilitatea extinderii acestuia.

În România, cancerul colorectal este pe locul doi ca incidență și ca mortalitate, cu peste 11.000 de cazuri noi și peste 6.000 de decese numai anul trecut.

Simptomele cancerului colorectal sunt: sângerări în scaun, modificarea tranzitului intestinal (constipație sau diaree), scădere inexplicabilă în greutate, stare de slăbiciune inexplicabilă, durere, crampe sau umflarea abdomenului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ