Primele cuvinte ale portarului lui Real Madrid după calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal

Thibaut Courtois
Foto: facebook.com/CourtoisOfficial

După calificarea echipei Real Madrid în finala Ligii Campionilor la fotbal, în urma victoriei 3-1 cu Manchester City în manşa secundă a semifinalelor, primele cuvinte ale portarului Thibaut Courtois pentru postul Canal+ au fost: „Nu-mi pot explica, este incredibil”.

„A fost mult mai palpitant (decât calificările cu PSG şi Chelsea), pentru că a durat până în ultimul moment, până în minutul 90 şi 92…La 1-0, până în minutul 89 nu eram bine deloc. Ei au mai avut două ocazii, una pe care Ferland (Mendy) a salvat-o de pe linia porţii, iar alta pe care am salvat-o eu cu piciorul. Şi, dintr-o dată, a venit egalarea şi am văzut că se tem”, a spus goalkeeperul belgian.

„Nu pot să-mi explic, este incredibil. Când este 1-1 şi arbitrul mai adaugă şase minute, tu ştii atunci că este posibil. În prelungiri, ştiam că vom fi mai buni, că aveam ocazia. Toată lumea a dat totul, ştiam că putem câştiga acest meci. Este incredibil. Campioni ai Spaniei cu Real Madrid deja, iar acum… Pentru aceste momente jucăm fotbal. Visăm la echipe ca acestea pentru a trăi momente ca acestea”, a adăugat Courtois.

Calificare incredibilă

Real Madrid a reuşit o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor la fotbal, printr-o victorie cu 3-1 (0-0, 2-1), după prelungiri, în faţa formaţiei Manchester City, miercuri seara, pe Santiago Bernabeu, în manşa secundă a semifinalelor.

Învinsă la Manchester cu 4-3, Real Madrid era condusă în min. 90 cu 1-0 de City (gol Riyad Mahrez, min. 73) şi nu reuşise să trimită nicio minge pe spaţiul porţii până atunci.

Rodrygo, inspirat introdus de Ancelotti, a reuşit o dublă miraculoasă (90, 90+1), care a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema (95 – penalty) a adus calificarea madrilenilor, în faţa unei echipe în degringoladă după golurile primite.

Finala competiţiei va avea loc în data de 28 mai, pe Stade de France, adversara Realului fiind Liverpool, care a trecut în cealaltă semifinală de Villarreal, cu 2-0 şi 3-2.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.