Jucătorii care au intonat imnul Ţinutului Secuiesc riscă suspendarea! Preşedintele FR de Hochei a convocat şedinţă

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei, a comentat evenimentele de la meciul dintre România și Ungaria, de la Campionatul Mondial.

Alexandru Hălăucă s-a declarat stupefiat de cele întâmplate la meciul de hochei și a anunțat că joi, în Biroul Federal, vor fi analizate evenimentele, se vor urmări mai multe înregistrări și se vor asculta declarațiile celor implicați.

Potrivit regulamentelor, jucătorii României care au intonat „imnul Ținutului Secuiesc” riscă să fie suspendați minimum 1 an de la echipa națională, dar ar putea fi suspendați și la echipele de club, în funcție de gradul de implicare.

Cazul ajunge la Comisia de Disciplină

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile și știu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgență Biroul Federal, pentru joi, și urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple așa ceva!

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheață când a început să se cânte imnul secuiesc. Inițial, la stația de amplificare s-a pus imnul Ungariei și s-a ridicat drapelul Ungariei. Așa se procedează, se cântă imnul echipei câștigătoare. Nu știu dacă jucătorii au cântat și imnul Ungariei, dar știu că mulți au rămas pe gheață și au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

CITEŞTE ŞI: Simion, scandal monstru în Parlament din cauza imnului secuiesc intonat de echipa de hochei a României: Se încurajează separatismul!

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru și pe vremea când era președintele Federației domnul Barna.

Trei jucători, Bedilă, Gliga și Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke și alții de alte etnii, au rămas pe gheață, în partea opusă galeriei Ungariei.

Biroul Federal va lua măsurile care se impun, Cazul va ajunge și la Comisia de Disciplină a Federației. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Laszlo Hodoș, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here