Ce au făcut tenismencele din România în primul tur la Roland Garros

Simona Halep FOTO: Captură Youtube
Simona Halep FOTO: Captură Youtube

Simona Halep s-a calificat cu emoţii în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de germanca Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, marţi, la Paris.

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 48 min) în faţa unei adversare venite din calificări (18 ani, 165 WTA), care a arătat calităţi peste locul ocupat în clasament.

Halep a avut 5 aşi şi 2 duble greşeli, Schunk a totalizat 4 duble greşeli, germanca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 24-19, dar şi mai multe erori neforţate, 37-31.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), pe care a mai întâlnit-o anul acesta, în semifinale la Melbourne Summer Set 1, câştigând cu 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat şi ele în turul al doilea, iar Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu au părăsit turneul din prima rundă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.