Benzema l-a prins din urmă pe Di Stefano

Benzema
Foto. Facebook/Karim Benzema

Cu cele două goluri înscrise în meciul Celta Vigo (2-1), atacantul francez Karim Benzema a ajuns la cota 24 de goluri în acest sezon şi la un total de 216 în La Liga, egalându-l pe legendarul Alfredo Di Stefano (216) ca al treilea marcator all-time al lui Real Madrid în campionatul Spaniei.

Benzema, golgheter detaşat din La Liga, la zece goluri faţă de urmăritorii săi, a marcat cele 216 goluri în 409 meciuri de campionat, în timp de starul argentinian Di Stefano a reuşit acelaşi număr de goluri în doar 282 partide.

Primele locuri în topul golgheterilor lui Real Madrid din campionat sunt ocupate de Cristiano Ronaldo – 312 goluri (292 meciuri) şi Raul Gonzalez – 228 goluri (550 partide).

Dacă recordul portughezului pare imposibil de bătut, Benzema mai are nevoie de 12 goluri pentru a-l egala pe Raul, un obiectiv realizabil pentru internaţionalul francez.

Săgeata blondă

Alfredo Stefano Di Stefano Laulhé (n. 4 iulie 1926 – d. 7 iulie 2014) a fost un fotbalist și antrenor de fotbal argentiniano-spaniol, considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.

El este de obicei asociat cu echipa Real Madrid, și Ferenc Puskás, și a jucat un rol crucial în cucerirea de către acest club a Cupei Campionilor Europei de cinci ori în cinci sezoane consecutive începând cu 1956.

Di Stefano a jucat pentru echipele naționale ale Argentinei, Columbiei și Spaniei, dar nu a participat la nici un campionat mondial.

Poreclit „Saeta rubia” (Săgeata blondă), Di Stéfano a fost un atacant puternic, cu rezistență fizică, adaptabilitate tactică, și cel mai important o viziune bună asupra jocului care îl făcea conducătorul de joc al atacului echipei sale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.