sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăRomânia în vacanțăTuriștii din Rhodos au rămas fără lumină și apă din cauza incendiilor!

Turiștii din Rhodos au rămas fără lumină și apă din cauza incendiilor!

-

Sunt incendii de pădure de amploare în partea de nord a Mediteranei, în Grecia, Turcia și Italia. O mare parte din insula Rhodos a rămas duminică fără curent electric și apă, din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare.

Soldații greci au venit să ajute pompierii care se luptau cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate parțial.

Incendiul din Rhodos s-a extins mai repede decât se așteptau autoritățile, din cauza temperaturilor mari și a vegetației foarte uscate. Ambele centrale electrice de pe insulă au fost închise, așa că s-a întrerupt curentul și apa. Zeci de pompieri au intervenit de urgență. Au primit ajutor de la voluntari, de la armata elenă și de la avioane specializate. Aeronavele au luat apă direct din mare.

Distrugeri uriașe

Sunt incendii și în partea continentală a Greciei, mai precis în apropiere de Patras, în Peloponez. Focul a început în pădurile din zona de deal și s-au extins apoi în zona de coastă. De asemenea, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint și Atena a fost blocată. Pe unde au trecut flăcările, au rămas în urmă distrugeri mari.

CITEȘTE ȘI: Grecia, lovitură de la Centrul European pentru Controlul Bolilor: 13 insule preferate de români, ÎNCHISE!

„Măslinii mei au ars, doar animalele mari au scăpat. Magazia cu 300 de pachete pentru vânzare a ars, la fel și găinile, iepurii, tot”, se plânge un localnic.

„Avem multă pădure și nu a ars niciodată în ultimii 100 de ani”, spune un altul.
Peste 100 de incendii în 5 zile, în Turcia

Și coasta Turciei de la Mediterana este în flăcări. La nici treizeci de kilometri nord de Rhodos este stațiunea Marmaris din Turcia. Aici continuă să ardă pădurile din apropierea hotelurilor.

În total, 117 incendii de pădure au mistuit suprafețe mari din coasta de sud a Turciei în cinci zile. Distrugerile se văd și din satelit.

Oameni morți în Turcia

Șapte oameni au murit din cauza flăcărilor în Turcia.

Cele mai multe incendii sunt acum sub control, dar încă sunt focare în zonele turistice Manavgat, Bodrum și Marmaris. Pompierii țin flăcările departe de hotelurile pline de oameni, dar fermele și localitățile rurale din apropiere au fost afectate serios de flăcările mistuitoare.

„Când flăcările s-au apropiat de sat și vântul a început să bată, focul s-a răspândit prin tot satul. Incendiul este peste case. Nu înțeleg cum s-a întâmplat”, povestește un localnic.

„Satul nostru a ars în 15 minute. Din cauza vântului puternic, din păcate asta s-a întâmplat”, a relatat un alt martor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...