Ce locuri din România preferă românii pentru a petrece minivacanța de 1 iunie

Munte . Sursa foto: pexels-photo-
Munte . Sursa foto: pexels-photo-

Hotelurile și pensiunile din România au cunoscut o creştere importantă a numărului de vizitatori la acest sfârșit de săptămână. Acest lucru în condițiile în care multe persoane care au liber de 1 iunie și-au luat o zi de concediu pe 31 mai pentru a petrece o minivacanță.

Staţiunile de pe litoral, zonele montane și cele balneoclimaterice sunt cele mai căutate.

Potrivit unui raport Travelminit.ro, unităţile de cazare din România au cunoscut cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, față de anul 2019. Statistica apare în condițiile în care în România au fost luate o serie de măsuri de relaxare.

 Ce preferă românii

În topul preferinţelor românilor se află staţiunile de pe litoral. Noutatea este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia. Ele pot primi şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii, cum ar fi Tuzla, au fost modernizate. Ele oferă o multitudine de servicii, cum ar fi închirierea unui şezlong sau a unui baldachin, potrivit digi24.ro.

 Care sunt prețurile

Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei pentru o cameră, în Eforie Nord, potrivit raportului.

Cu toate că vremea se anunţă instabilă în următoarele zile, românii doresc să se ducă și la munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, în Braşov prețurile pentru o minivacanță pentru două persoane, 3 nopţi, începând de la 484 lei pe cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei  pentru o cameră, incluzând 3 nopți de cazare în stațiunea Băile Tușnad, din județul Harghita.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.