Toader, criticat constructiv dar încă ministru

Toader, criticat constructiv dar încă ministru
Foto: ProTV

Pesediștii nu și-au vărsat nemulțumirea la votul moțiunii contra lui Tudorel Toader, i-au mai dat o șansă. Toader, criticat constructiv dar încă ministru.

Dezbătută cu două săptămâni în urmă, moțiunea simplă depusă de Opoziție contra ministrului Justiției a fost în sfârșit votată de plenul Camerei. Respinsă cu 20 de voturi în plus față de cele exprimate de Opoziție (146 la 126), moțiunea a căzut iar Tudorelul Justiției naționale s-a întors la ministerul său. Nu înainte însă de a fi avertizat de pesediști că nu și-a îndeplinit planul la ordonanțe de urgență, respectiv că este dator PSDragnea cu OUG-urile referitoare la completurile de 5 judecatori ale ÎCCJ, la Codul penal și la Codul de procedura penală.

Maurul nu și-a făcut datoria și deci nu poate să moară. Toader, criticat constructiv dar încă ministru

Ordonanțe care mai nou au și caracter curativ de când cu durerile de noadă ale lui Dragnea, deci emiterea lor are și o urgență umanitară. Dincolo de complexitatea naturii ordonanțelor în cauză, cert este că Tudorel Toader a plecat ca ministru din Parlament dar cu unn ordin pe unitate trasat de Florin Iordache – înlocuitorul lui Dragnea la comanda Camerei câtă vreme primul se ține oficial de șale.

“Sunt nemulțumit de activitatea lui Tudorel Toader. Asta nu înseamnă că am putut vota moțiunea colegilor. Erau foarte multe critici cu care nu eram de acord. Așteptăm să expire termenul și poate domnul ministru, cu acele ordonanțe pregătite, va ieși în ședința de guvern. Le aștept în continuare”, a declarat, amenințător, Iordache.

Pentru cei care au uitat, amintim că referirea la ”expirarea termenului” se referă la ultimatumul deja dat de CEx-ul PSD lui Toader, respectiv compunerea și prezentarea urgentă la Guvern cu OUG-urile mult dorite de Dragnea în dinți. Nu e vorba de vreo presiune exercitată asupra unui ministru, așa cum s-ar putea crede, ci doar de grija respectării programului de guvernare, evident.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*