Suspendarea provizorie a permisului s-ar putea face când vrea șoferul

poli

Suspendarea provizorie a permisului s-ar putea face când vrea șoferul, cel puțin asta este ideea care le-a venit la doi deputați ALDE.

Astfel că, dacă unui șofer îi este suspendat provizoriu permisul de conducere, acesta să aibă posibilitatea să-şi aleagă perioada suspendării în termen de un an de la data săvârşirii faptei contravenţionale.

Deputații ALDE care au venit cu „minunata” idee sunt Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu.

Propunerea legislativă privind suspendarea permisului auto spăune că în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o.

Ideea celor doi deputați ALDE prevede că vor fi exceptaţi cei care au săvârşit fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta – infracţiuni.

Astfel, șoderul poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

„Prevederile prezentei iniţiative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar, pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie, nu mai pot lucra şi rămân fără pâine. Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, a motivat deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ