Războiul din Ucraina a șters Parcul Tolbuhin din București de pe fața Pământului

A fost nevoie ca Rusia să invadeze Ucraina pentru ca o propunere de bun simț, făcută de fostul viceprimar al Sectorului 2 Dan Cristian Popescu cu câțiva ani în urmă, să devină realitate. De menționat că autoritățile de la București au blocat inițiativa lui Popescu la preșiunile Ambasadei Federației Ruse.

Astfel, consilierii generali ai Capitalei au aprobat miercuri, în unanimitate, proiectul care prevede schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin, din Sectorul 2, în Grădina Mătăsari.

„În faţa unei agresiuni cum nu s-a mai întâlnit de mai bine de 70 de ani, noi am ales să stăm de partea corectă a istoriei. Mareşalul Tolbuhin a reprezentat braţul opresiv al doctrinei staliniste în România, care a dus într-un final la suprimarea totală a voinţei românilor. A venit momentul ca, în acest context, să ne îndepărtăm de astfel de simboluri sovietice ale unei ere sumbre din istoria noastră. Considerăm că redenumirea Parcului, iniţiată de colegii noştri din Sectorul 2, este un demers necesar care să sublinieze delimitarea noastră de aceste simboluri staliniste”, a spus consilierul general USR Florin Covaci.

Mătăsarii din Obor

Potrivit referatului de aprobare, propunerea vine ca urmare a sesizărilor cetăţenilor din Sectorul 2 privind redenumirea zonei verzi din Bd. Pache Protopopescu nr. 115, în concordanţă cu tradiţia istorică a zonei şi cu „simbolurile istorice valoroase” ce ar putea fi promovate.

„Denumirea de ‘Mătăsari’ are valoare istorică aparte, pentru că parcul în referinţă este localizat în cartierul în care locuiau negustorii care vindeau mătăsuri în Obor, iar azi zona respectivă a redevenit un punct cultural important”, prevede referatul de aprobare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.