Proiect de lege: Evazioniștii români ar putea scăpa de închisoare

Antifrauda Evazioniștii români ar putea scăpa de închisoare

Evazioniștii români ar putea scăpa de închisoare, dacă sunt de acord să plătească prejuduciul făcut plus încă 20%, se arată într-un proiect de lege care dorește modificarea actuale legi.  

Proiectul de lege a fost propus de PSD, ALDE și UDMR, iar cei din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat raport de adoptare proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

„În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă este stabilită prin hotărâre judecătorească obligaţia inculpatului de a acoperi în termen de un an de la pronunţarea sentinţei prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalizările, instanţa poate dispune o singură dată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, se arată într-un amendament adoptat de deputaţi.

Evazioniștii români ar putea scăpa de închisoare

Dacă evazionistul român nu acoperă suma dispusă în termenul stabilit, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere se va transforma în pedeapsa închisorii cu executare.

„În legislaţia penală trebuie să ai la bază nişte informaţii minimale. Spre exemplu câte infracţiuni de evaziune fiscală s-au săvârşit pe un an de zile, din aceste infracţiuni câte au fost trimise în judecată, pentru câte s-a dat renunţarea la urmărirea penală şi aşa mai departe, să avem o viziune asupra fenomenului infracţional, astfel încât abia din acel moment să tragem o concluzie că este sau nu oportună o anumită soluţie. Neavând un astfel de fundament, tot ceea ce facem acum se poate considera că este în folosul anumitor persoane, se poate considera că este făcut după ureche, neprofesionist şi nu putem gira un astfel de demers, chiar dacă unele dintre ele poate că ar fi potrivite”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Proiectul de lege urmează să intre în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here