Captură record: Peste 10 kg de cocaină şi ecstasy

Peste 10 kg de cocaină şi ecstasy au fost confiscate de poliţiştii antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT, de la o rețea de traficanți care distribuiau în cluburile de noapte din Bucureşti.

„Este vorba despre cea mai mare cantitate de droguri de mare risc confiscată de Poliţia Română, într-o singură operaţiune, în anul 2018”, menţionează IGPR.

Acţiunea a demarat la jumătatea lunii iulie 2018, în urma datelor primite de la autorităţile germane care, la un control de rutină a unui autocar ce aparţinea unei firme de transport persoane, ce opera pe ruta Rotterdam-Bucureşti, au descoperit şi confiscat un colet ce conţinea peste 3 kilograme de droguri de mare risc.

„Toată această cantitate ar fi fost destinată unei grupări infracţionale ce distribuia cantităţi mari de droguri pe raza municipiului Bucureşti, în special în cluburile de noapte”, precizează poliţiştii.

La data de 11 august 2018, poliţiştii antidrog, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Nădlac, au efectuat un control la acest punct de trecere a graniţei şi au descoperit peste 7 kilograme de comprimate ecstasy (aproximativ 15.000 de comprimate) asupra unui membru al grupării, drogurile fiind confiscate, iar cel în cauză reţinut şi condus pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

„O zi mai târziu, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare şi au fost realizate 3 acţiuni de prindere în flagrant, în Bucureşti şi Constanţa. Cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul central DIICOT”, mai spun politistii.

Membrii grupării nu ar fi intrat niciodată în contact cu clientul, folosindu-se de diferite metode pentru a distribui drogurile.

„Modul de operare al grupării: pe tot parcursul livrării, vânzătorul şi clientul nu ar fi intrat în niciun moment în contact. Dealer-ul ar fi închiriat o camera de hotel, ar fi amplasat marfa, ar fi anunţat clientul telefonic, ulterior acesta, cu dublura cheii, reuşind să intre în posesia drogurilor. Mai mult decât atât, membrii grupării ar fi comandat chiar inscripţionarea comprimatelor de ecstasy, prin aplicarea unui logo, astfel încât viitorii clienţi, majoritatea cei care ar fi frecventat cluburile de noapte, să cunoască sursa de la care ar fi achiziţionat pastilele şi calitatea acestora”, spun poliţiştii.

Peste 10 kg de cocaină şi ecstasy

Cinci persoane au fost arestate preventiv, iar una a fost plasată sub control judiciar, arată sursa menţionată

„În total, au fost confiscate 10 kilograme de comprimate ecstasy şi 1 kilogram de cocaină, fiind indisponibilizate, în urma percheziţiilor şi a acţiunilor în flagrant, două autoturisme şi 800 de euro”, mai spun oficialii IGPR.

La data de 1 februarie, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi tentativă la infracţiunea de tâlhărie

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.