Pădurile sunt defrișate și jandarmii „o ard” cu glume pe Facebook

padurile sunt defrișate jaful pădurilor din Romania

În timp ce Sălajul este în topul județelor în care pădurile sunt defrișate, jandarmii din acest județ se promovează pe Facebook punând periodic postări accente umoristice privind activitatea lor de menţinere şi restabilire a ordinii publice. 

Chiar ieri, aceștia au avut o postare Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj tratează în versuri un caz de tăiere ilegală de arbori.

“Nişte cetăţeni cu fler/ Înarmaţi cu cai de fier/Au arat arbori de cer/În ogor forestier. Catrenul a fost desluşit pe deplin abia după intervenţia jandarmilor: 9,7 metri cubi masă lemnoasă tăiată fără drept! Legenda spune că celelalte strofe au fost băgate în dubă…”, se arată în postarea de pe Facebook a jandarmilor din Sălaj.

Se pare că nu este singura dată când jandarmii „maltratează” poezia și umorul pentru că au mai avut astfel de postări de-a lungul timpului. Un astfel de caz a mai fost și în martie când au prezentat un alt caz de tăiere ilegală a unor arbori din pădure.

Nu sunt la prima (a)batere că pădurile sunt defrișate

„Deşi imaginile sugerează că în zona ‘Copos Dâmb’ trăieşte o colonie de castori, în realitate atacul asupra acestui falnic fag a fost dat de 4 bărbaţi, rapid transformaţi în posibili infractori de către colegii noştri de la Plutonul Jibou!”, spun jandarmii pe Facebook, descriind o imagine în care se văd mai mulţi arbori ciopârţiţi cu toporul.

Tot în luna martie, jandarmii din Sălaj, care asigură ordinea şi la meciurile echipei de handbal feminin HC Zalău, s-au fotografia într-una din porţile de handbal, urând handbalistelor să “închidă poarta” cât mai bine în partida din cadrul sferturilor Cupei EHF, desfăşurată în compania echipei Kastamonu Belediyesi, din Turcia, potrivit Agerpres. 000

Felul în care Jandarmeria a ales să abordeze aceste probleme în mediul virtual este apreciat de peste 11.000 de “prieteni”, postările jandarmilor având, frecvent, mii de vizualizări şi sute de like-uri şi comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ